Skip to content

Het toekomstverhaal van Berbel van Bree

In de serie verhalen van de toekomst kijken Helmonders die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Campus De Braak vooruit. Hoe zien én beleven zij de campus in 2024? Het verhaal van Berbel van Bree, algemeen manager bij Jibb+.

“Om 9.00 uur zie ik de sportende senioren de velden van Campus De Braak ‘bezetten’. Onder leiding van twee buurtsportcoaches zijn de groepen aan de gang met walking voetbal, tennis, korfbal of fitness. Er is zelfs een groep die allerlei beweegvormen gebruikt, specifiek gericht op senioren. Na afloop wordt er in de gezonde kantine van SV De Braak een lekker kopje koffie of thee gedronken.

De tijd voor koffie is ook het tijdstip dat de eerste groep scholieren het veld op gaan. Vorige week hebben ze nog samen met de senioren gesport, maar nu heeft de vakleerkracht een intensieve training op het programma staan. Dit programma is opgesteld in samenwerking met de inspanningsfysioloog en de fysiotherapeut ter voorbereiding op de fysieke uitdaging Triathlon Brabant. Tien teams, samengesteld uit sporters van Campus De Braak, hebben zich ingeschreven en hebben er Stichting Leergeld als goed doel aangekoppeld.

Tijdens de middagpauze komen enkele medewerkers van Senzer onder begeleiding sporten. Hun werkgever maakt dit mogelijk. Aan lange tafels eten zij ook de gezamenlijke lunch. Hierbij schuiven ook andere gebruikers van Campus De Braak aan. De lunch, bereid door leerlingen van de Praktijkschool, bevat alles wat bijdraagt aan een gezonde leefstijl.

Om 14.00 uur komen de eerste kids uit de wijk via de speciale veilige wandelroutes naar de campus voor hun training. De jongere kinderen tot 6 jaar krijgen diverse sporten aangeboden in een strak programma. Dit is samengesteld door de sportaanbieders op De Braak. Een buurtsportcoach verzorgt samen met stagiaires de training. De oudere kinderen krijgen meer sportspecifieke training aangereikt en spelen ook daadwerkelijk competitie.
Rond 17 uur kunnen de kinderen naar huis. Ze kunnen er ook voor kiezen om op de campus te blijven om samen met hun vader of moeder een maaltijd te maken en te eten.

’s Avonds is het wederom volle bak op de De Braak. Ideaal dat je verschillende sportabonnementen hebt voor heel campus. En fijn dat je ook korting kunt krijgen als je iets terug doet voor de club.”