Algemeen

Campus De Braak wordt de ontmoetingsplek in Helmond voor sporten, onderwijs en gezondheid. Het wordt een plek waar dit allemaal bij elkaar komt op een moderne campus. Een combinatie van onderwijs, gezondheid, breedtesport en topsport in een multifunctioneel, duurzaam en innovatief complex. Een campus met grote sociale en maatschappelijke meerwaarde voor omliggende wijken, maar zeker ook voor de hele stad: een plek waar altijd iets te doen is en waar mensen graag verblijven.

Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) – Dr. Knippenberg College + Praktijkschool

Gemeente Helmond

SV De Braak

BVO Helmond Sport

JVDI FysioClub

Vul onder aan de pagina het vragenformulier in of meld je  aan voor de nieuwsbrief onder aan de pagina.

Fase 1 bestaat uit de ontwikkeling van de MFSA, Buitenruimte (inclusief de voetbalvelden van SV de Braak) en het Dr. Knippenberg College. Fase 1 is op dit moment vol in ontwikkeling.

Fase 2 moet nog verder worden opgestart. Het zwembad is al wel opgestart. Fase 2 moet nog verder ontwikkeld worden.

Ja, het huidige stadion van Helmond Sport wordt pas gesloopt na de realisatie van de MFSA. SV de Braak blijft voetballen op het sportpark, JVDI behoud zijn locatie tijdens de bouw en de school is vanaf september 2021 geopend. De winkel blijft open.    

Campus De Braak wordt een ontmoetingsplek voor alle Helmonders. Naast de school, verenigingen en Helmond Sport kan er worden gewandeld, gesport en worden er andere activiteiten georganiseerd die niet verbonden zijn aan een vereniging. De Campus is er voor iedereen.

Ze krijgen een prachtig complex als buur waar inwoners (volwassenen én de jeugd) zelf volop gebruik van kunnen maken. Doordat de campus veel meer een parkuitstraling krijgt zullen bewoners van de omliggende wijken naar verwachting sneller sporten en verblijven in en rond het sportpark.

Fysiotherapeut behandelt meisje
JVDI FysioClub

Veiligheid en bouwwerkzaamheden

Campus De Braak wordt een ontmoetingsplek met veel activiteiten via de school, SV De Braak, Helmond Sport, cliënten van JVDI en mensen die het park bezoeken. Door de grote toeloop op het park is er een grote sociale controle. Daarnaast is er veel aandacht binnen het project voor de veiligheid en overlast, hier wordt rekening mee gehouden in het ontwerp van de Campus.

De veiligheidsregio is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het plan om de veiligheid in en rondom de campus te waarborgen. Zo is er vanuit veiligheidsperspectief veel aandacht gegeven in het ontwerp van de campus voor het goed kunnen omgaan met risicowedstrijden van Helmond Sport.

U kunt het antwoordformulier onder aan de pagina invullen. Dan nemen we contact met u op. 

Werkzaamheden Knippenberg College

Buitenruimte

Er komen meerdere fietsparkeerplaatsen op de Campus waar fietsen geparkeerd kunnen worden.

 

Als gevolg van de ontwikkelingen in het gebied is het helaas noodzakelijk dat een aantal bomen wordt gerooid. Gelukkig worden niet alle bomen gerooid en blijft een deel van de bomenstructuur gehandhaafd. De bomen aan de randen van het project; Bakelsedijk, Rembrandtlaan en Piet van Bokhovenpad blijven nagenoeg allemaal staan. In het nieuwe plan zijn ook bomen voorzien. Er wordt een divers assortiment aan bomen geplant zowel in soorten als in vormen. Denk dan aan meerstammige-, hoogstam- en beveerde bomen.

Plattegrond Fase 1

Multifunctionele Sportaccomodatie

MFSA staat voor Multifunctionele Sportaccommodatie. Het is multifunctioneel omdat Helmond Sport zijn wedstrijden hier gaan spelen, de praktijkschool hier is gevestigd, net zoals JVDI Fysioclub, een sporthal (inclusief gymzalen voor de Knippenberg College) en de accommodatie van SV de Braak.

Voorbereidingen: mei 2022

Startbouw: oktober 2023

Het Knippenberg College gaat hier de gymlessen geven, OMO is eigenaar van de sporthal. Daarnaast zal er door verschillende partijen gebruik van gemaakt worden.

Helmond Sport
JVDI FysioClub
SV de Braak
OMO: Praktijkschool
OMO: Sporthal

Voorlopig ontwerp MFSA 05-2021
Impressie MFSA

Zwembad

Voorbereidingen: april 2021

Start bouw: april 2022

Zie impressie foto rechts.

Impressie Zwembad

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle vorderingen