Skip to content

Over de Campus

Samen met partners OMO (Dr. Knippenbergcollege, Praktijkschool Helmond), Fysioclub Jeurissen en Van den Ingh, Helmond Sport en de amateurverenigingen op De Braak (Helmondia en MULO) realiseert de gemeente Helmond een bruisend sport-, onderwijs- en gezondheidspark midden in de stad. Ook met andere organisaties wordt al volop samengewerkt. Zo hebben JIBB+, LEV Groep en Embedded Fitness meegedacht over de visie die is ontwikkeld.

Onderwijs, sport en gezondheid

Op de campus komen onderwijs, sport en gezondheid samen. Het Dr.-Knippenbergcollege krijgt een nieuw schoolgebouw op het terrein. En de Praktijkschool Helmond krijgt een nieuw onderkomen in de multifunctionele sportaccommodatie die op de campus verrijst. In deze veelzijdige sportaccommodatie krijgen ook de amateurvoetbalverenigingen op De Braak en Fysioclub JvdI een plek. Daarnaast herbergt het complex het voetbalstadion voor (Heel) Helmond Sport.
Rondom de multifunctionele sportaccommodatie komen sportvelden voor de voetbalverenigingen, maar ook wandel- en trimpaden voor individuele sport en recreatie.

Ontmoetingsplek

Sport- en beleefcampus De Braak wordt een toegankelijke plek waar bewoners van de omliggende wijken graag naar toe komen. Er wordt daarom een logische verbinding gemaakt tussen de campus en de directe omgeving, De groene parkachtige omgeving met wandel- en trimpaden, moet een ontmoetings- en recreatieplek worden voor alle Helmonders.

Duurzaamheid

Veel groen op de campus is belangrijk vanwege klimaatadaptatie en hittestress. Het landschap is daardoor beter in staat om hevige stortbuien of langere periode van hitte of droogte op te vangen.

Onze partners