Skip to content
MFSA De Braak in aanbouw
Wethouder Van Dijk bedankt bouwpersoneel

Feestelijk bouwmoment en rondleidingen op De Braak

Op 21 februari 2024 werden de bouwwerkzaamheden op Campus de Braak voor korte tijd stilgelegd. Weliswaar om een goede reden. Rond de middag werden de bouwvakkers met een lekker frietje bedankt voor alle inspanningen tot nu toe. En aan het einde van de middag waren er rondleidingen door de Multifunctionele Sport Accommodatie (MFSA).

Feestelijk bouwmoment

Vaak wordt er voor het bouwpersoneel wat georganiseerd rondom het bereiken van het hoogste punt van een bouw. Echter, bij een stadion heb je niet echt een duidelijk hoogste punt. Dat zijn eigenlijk de lichtmasten, maar die worden pas over een aantal maanden geplaatst. Dus werd er nu een feestelijk moment georganiseerd voor alle medewerkers die al ruim een jaar in weer en wind werken aan de mooie MFSA. Wethouder Harrie van Dijk sprak zijn grote dank uit en opende het mobiele frietbuffet.

Rondleidingen in MFSA

Tussen 15.00 en 18.00u konden alle partners van MFSA De Braak (Helmond Sport, SV De Braak, Dr. Knippenbergcollege, OMO Praktijkschool en JVDI Fysioclub) met een delegatie deelnemen aan rondleidingen door de bouw van de MFSA. Ook gemeenteraadsleden en anderen die betrokken zijn bij de realisatie konden een kijkje nemen.

Ongeveer 180 mensen maakten gebruik van deze gelegenheid en de organisatie kreeg veel enthousiaste reacties. De toekomstige gebruikers kregen een beeld van hun nieuwe onderkomen en de rondleiders konden praktische vragen beantwoorden. De deelnemers werden welkom geheten met een hapje en een drankje in de toekomstige gymzaal in gebouw Oost. Vervolgens kregen zij een rondleiding door het complex.

De geslaagde middag heeft ongetwijfeld de campusgedachte (het samen doen) en de betrokkenheid verder vergroot. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de ingebruikname van de MFSA eind 2024/ begin 2025.