Skip to content
Wethouder Harrie van Dijk overhandigt de sleutel aan zwembadmanager Bas Nijnens

Geslaagd openingsweekend zwembad

We kunnen terugkijken op een geslaagd openingsweekend van het nieuwe zwembad.

Vrijdag
Op 15 december was er een besloten programma voor onder andere de zwemverenigingen, mensen die bij de bouw betrokken waren en raadsleden. De bezoekers werden sfeervol ontvangen onder de liveklanken van saxofonist Ozzy on sax. Er waren woordjes van Mark Westra (directie OLCO, aannemer), Theo Willemse (directie Optisport, exploitant) en wethouder Harrie van Dijk.

Ook was er aandacht voor de twee kunstwerken in het nieuwe zwembad. ‘Paper fish’ van Studio Giftig en ‘Waterplezier verenigt’ van Dave van Hout en Josanne van der Heijden. Passend bij de campusgedachte werd voor deze opening een samenwerking aangegaan met leerlingen van de Praktijkschool die de catering verzorgden.

Vervolgens gaven leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege een spetterende zwemshow in het wedstrijdbad. Voor het oog van alle aanwezigen werd symbolisch de sleutel van het zwembad opgedoken en overhandigd aan wethouder Van Dijk en Bas Nijnens (manager Optisport).

Zondag
Op 17 december hield Optisport een open dag. Deze startte om 12.00u toen wethouder Harrie van Dijk, samen met een jonge bezoeker, met één druk op de knop het zwembad officieel opende. Deze dag werd goed bezocht. Er waren rondleidingen (door onder andere de machinekamer), een kleine infomarkt en demonstraties van zwemverenigingen. Ook kon er gratis gezwommen worden, als je je hiervoor had ingeschreven.

Veel mensen hebben een kijkje genomen in het nieuwe zwembad.  De opening is een mooie mijlpaal in de ontwikkeling van Campus De Braak!