Skip to content

Op dinsdag 8 september vierden directie, docenten en enkele leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege samen met de bouwers van Heerkens van Bavel Bouw, het hoogste punt van het nieuwe schoolgebouw. Een mooie gelegenheid voor docenten om hun toekomstige werkplek van binnen te bekijken. De drukte van 1700 leerlingen en het interieur moesten ze er even bij denken.

Imposant transparant dak

Na enthousiaste toespraken door rector Paul Metzemaekers en directrice Jule Frantzen, wandelden de gasten rond over de begane grond van ‘De Knip.’ Daar midden in de centrale hal brengen ze samen met wethouder Harrie van Dijk een toast uit, netjes op 1,5 meter afstand van elkaar. Maar dat is geen probleem in de enorme open ruimte. De grote raampartijen en het transparante dak waarvan de contouren goed zichtbaar zijn, maken indruk. Vanuit het kloppend hart van het gebouw verrijzen drie vleugels waarin straks aparte clusters komen voor de verschillende stromingen binnen school, zoals taal en technologie.

Mooi op planning

De bouw ligt helemaal op schema. Naar verwachting wordt het in mei 2021 opgeleverd en starten de leerlingen volgend schooljaar in hun nieuwe school op Campus De Braak.