Skip to content

Het toekomstverhaal van Stefanie Aarts

In de serie verhalen van de toekomst kijken Helmonders die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Campus De Braak vooruit. Hoe zien én beleven zij de campus in 2024? Het verhaal van Stefanie Aarts, bewoner Helmond Binnenstad, bestuur wijkraad en bewegingswetenschapper.

“Met mijn gezin ben ik op het Nederlands Kampioenschap Skateboarden. De oudste wilde hier graag naartoe omdat hij graag net zo goed wil worden als Keet Oldenbeuving. Deze skater probeert zich via dit kampioenschap te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Frankrijk.

De afgelopen maanden ging mijn zoon zodra het maar even kon naar Campus De Braak om te oefenen. Samen met zijn vrienden probeert hij de trucs na te doen op de baan. En regelmatig liep ik dan ook even die kant op en zat dan op het openbare terras vol bewondering te kijken. Maar nu, tijdens deze dag van het NK, snap ik pas goed waarom hij zoveel passie uit skateboarden haalt! Een teamsport is niet voor hem weg gelegd vanwege zijn fysieke problemen. Maar een individuele sport waarbij hij ongeacht zijn fysiek kan uitblinken en zichzelf goed kan uitdagen en doorontwikkelen is het mooiste wat er is. En hoe mooi is het dat dat hier op Campus De Braak kan. Centraal gelegen met allerlei faciliteiten in de buurt en goed en gratis toegankelijk voor alle bewoners van Helmond. Een plek waar de oudere jeugd urenlang op een gezonde manier hun tijd kunnen besteden zonder ‘overlast’.”