Skip to content

Stem op jouw favoriete naam voor het nieuwe zwembad op Sport- en Beleefcampus De Braak

Het nieuwe zwembad op Campus De Braak krijgt steeds meer vorm. In juli konden inwoners naamsuggesties inzenden voor het nieuwe zwembad. Dat gebeurde massaal. Uit meer dan 500 inzendingen heeft een gemeentelijk panel, samen met de architect van het gebouw, een selectie gemaakt van 4 namen. Wij nodigen u uit om uw stem uit te brengen op uw favoriete naam uit deze selectie. Stemmen kan tot en met vrijdag 30 september.

 

Geselecteerde namen

De volgende vier namen zijn geselecteerd:

 • Zwembad De Braak
  ‘De Braak’ is de naam van de campus waar het zwembad gebouwd wordt. Daarnaast is De Braak een naam die voor iedereen (al vele generaties) heel bekend is. Één en één is twee.
 • Zwembad Con Brio
  ‘Con Brio’ verwijst naar het gebouw dat op de plek stond waar het nieuwe zwembad gebouwd wordt. Een plek waar veel inwoners een positieve associatie bij hebben.
 • Zwembad De Monding
  ‘De Monding’ heeft een stukje van het woord ‘Helmond’ in zich. Dat is een leuke verwijzing. Daarnaast staat het voor een opening/een uitgang (van een rivier), een verandering. Deze achterliggende betekenis past goed bij de campus.
 • Zwembad De Nieuwe Aa
  Het nieuwe kanaal (de omleiding van de Zuid-Willemsvaart) is gegraven op de vroegere bedding van De Nieuwe Aa. De nieuwe Aa is begin vorige eeuw uitgegraven. Een mooie verbinding/verwijzing naar Helmond en water.

Bij de selectie van de namen is gelet op de eerder gedeelde criteria, maar ook op eventuele achterliggende betekenis en creativiteit.

Stemmen

Inwoners kunnen hier stemmen op hun favoriete naam. Stemmen kan van maandag 12 september tot en met vrijdag 30 september. Welke naam de meeste stemmen heeft gekregen, wordt medio oktober bekendgemaakt.

Update bouw

Er wordt ondertussen volop gebouwd aan het nieuwe zwembad. De contouren worden steeds beter zichtbaar door het realiseren van de betonnen zwembad bassins van het wedstrijd- en doelgroepenbad. Dit zal nog tot medio oktober duren. Ook zal begin oktober gestart worden met het leggen van de 1e verdiepingsvloer en het aanbrengen van de installaties. De staalconstructie wordt medio november verwacht waarbij begin december waarschijnlijk het hoogste punt wordt bereikt.