Skip to content

Aannemers nieuwbouw Dr.-Knippenbergcollege bekend

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs en OMO Scholengroep Helmond maken bekend dat Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg na een Europese aanbesteding gekozen is als aannemer voor de nieuwbouw van het Dr.-Knippenbergcollege. Nog voor Kerstmis 2019 starten de eerste werkzaamheden op de voormalige MULO-velden, die inmiddels bouwrijp zijn gemaakt. De oplevering van het pand staat gepland voor medio 2021 en is daarmee de eerste fysieke mijlpaal voor Sport- en beleefcampus De Braak.

Ervaren in educatie 
“In Heerkens van Bavel hebben we een betrouwbare, deskundige partner gevonden”, stelt directielid vastgoed Willy van der Heijden van OMO Scholengroep Helmond. “Ze zijn in het verleden betrokken geweest bij de bouw van diverse scholen in onder meer Eindhoven, Tilburg en Nijmegen. Ze laten zich daarnaast al jaren gelden als een constant kritische meedenker en profileren zich nadrukkelijk als een organisatie waarmee het goed samenwerken is. We gaan samen een mooie school bouwen, de eerste stap naar een inspirerende en innovatieve campus.” Naast Heerkens van Bavel zijn de nevenaannemers Hoppenbrouwers Techniek en Megens Installaties gekozen voor respectievelijk de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Hoppenbrouwers is een modern bedrijf met een rijke historie die zich profileert als een echte scholenbouwer. Megens is een toonaangevend installatiebedrijf gericht op kwalitatieve, innovatieve en duurzame oplossingen. 

Een inspirerende omgeving 
RoosRos Architecten tekende in 2018 voor het ontwerp. Een onderwijsgebouw dat functioneel en eigentijds is, een prikkelende omgeving die de campus verrijkt, een thuis waar de leerlingen en medewerkers trots op kunnen zijn. Rector Paul Metzemaekers van OMO Scholengroep Helmond: “Functioneel, gezond, toekomstgericht, dat wordt ons schoolgebouw. Rondom de centrale ontmoetingsplek met een hoge vide, komen drie brede armen met klaslokalen, werkpleinen en ateliers, leerlabs, een collegezaal en tal van andere functies. Buiten komen pleinen voor de entree, de fietsen en een groene omgeving als verblijfsruimte. Je voelt het nu al overal binnen de school: we hebben veel zin in de verhuizing.”