Skip to content
Portetfoto van Harm van Stiphout en Arjen Vos na ondertekening van de fusieovereenkomst voor SV De Braak
Herm van Stiphout (links) en Arjen Vos van SV De Braak

Arjen Vos en Harm van Stiphout over SV De Braak en samenwerking

Sinds 1 juli is de fusie van voetbalverenigingen Mulo en Helmondia een feit. Vanaf het nieuwe voetbalseizoen spelen alle leden in het rood-wit-blauwe SV De Braak tenue. Harm van Stiphout, voorzitter Helmondia (links) en Arjen Vos, voorzitter Mulo hebben eerder deze week hun handtekeningen onder de fusieakte gezet. Een bijzondere mijlpaal! Toch zijn er gezien de ontwikkelingen rondom de multifunctionele sportaccommodatie waarin SV De Braak onderdak krijgt, ook zorgen. We spraken beide heren over samenwerking en toekomstplannen. 

Arjen Vos: “We zijn met SV De Braak iets heel moois aan het bouwen.” 

“De fusie met Helmondia tot SV De Braak is een feit. Wat we een paar jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden, is nu toch gelukt! We zijn druk met het opbouwen van onze nieuwe vereniging en dat loopt goed. De vrijwilligers van beide verenigingen weten elkaar goed te vinden voor afstemming. De teamindeling van volgend seizoen wordt gemaakt. Met zo’n 20 senioren teams en ruim 40 jeugteams zijn we ineens een grote vereniging. We bouwen ondertussen tijdelijke kleedlokalen erbij en de kantine van Helmondia richten we in tot SV De Braak kantine.

We hadden nu nog allerlei plannen voor afscheidsfestiviteiten rondom onze club Mulo. We sluiten namelijk ook wel echt iets af. En ook onze leden hebben behoefte aan een afscheidsmoment van hun club. Maar helaas kan dat op dit moment niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Dat is jammer en valt ons zwaar maar misschien dat we dat alsnog deze maand kunnen doen nu de regels weer wat soepeler zijn.
Ook met ontwikkelingen rondom Helmond Sport op Campus De Braak zitten we in een heel moeilijke situatie. Ik hoop, wellicht tegen beter weten in, dat het nog goed komt. Ik ben een echte voetballiefhebber en vind het belangrijk dat wij als stad een betaald voetbalclub hebben en houden. Als het goed wordt aangepakt zou de club met Heel Helmond Sport ook echt maatschappelijke meerwaarde kunnen hebben en een verbindende factor in de stad kunnen zijn.
Ik blijf vertrouwen houden in de toekomst. We zijn zelf met SV De Braak aan iets heel moois aan het bouwen. En samen met de praktijkschool van OMO, JVDI de Fysioclub en de sporthallen kunnen we naar mijn idee prima in een gezamenlijk complex op de campus wonen. Maar er ligt een ontwerp voor een prachtig huis dat we kunnen bouwen waarin we ook Helmond Sport graag als goede buur meenemen.”

Harm van Stiphout:  “Gedachtegoed rond samenwerking, is nog steeds perfect.” 

“We zijn al lange tijd bezig met de fusie tussen Helmondia en Mulo. We hebben akkoord van de leden gekregen tijdens de ALV eind mei. En nu is de fusie officieel. We zijn kortom volop bezig met de toekomst van SV De Braak. Van het bouwen van noodlokalen tot het opknappen van de kantine in een SV De Braak kantine. Maar ook nieuwe tenues voor onze ruim 1.200 leden. Er komt veel bij kijken qua organisatie en financiën. We zijn daarom ook heel blij met de inzet van alle vrijwilligers en onze sponsoren. Heel fijn om te zien hoe de vrijwilligers zich ook nu in de coronatijd, inzetten om de jeugd toch te laten sporten. En om dat ook in de zomer nog mogelijk te maken.
Bij al die toekomstplannen hoort ook onze nieuwe accommodatie in de multifunctionele sportaccommodatie met de andere partners. Iedere dag vertraging betekent voor ons dat we een dag langer in de bouwput zitten. De situatie nu rondom Helmond Sport en de ontwikkeling van het project, is een heel lastige. Ik denk dat het moeilijk is om eruit te komen. Het draait uiteindelijk allemaal om geld. Helmond Sport staat voor heel grote uitdagingen, qua beleid, bestuur en sponsoring.
We hebben vanuit de gemeente de zekerheid dat er voor SV De Braak hoe dan ook een nieuwe accommodatie komt. De contacten verlopen goed. Samen in een complex met de andere partners biedt synergie. We zien veel mogelijkheden tot samenwerking bijvoorbeeld met leerlingen van de praktijkschool. Het hele gedachtegoed van Campus de Braak rond samenwerking en elkaar versterken, is nog steeds perfect.”