Skip to content

Drukke tweede ontwerpsessie buitenruimte

Op woensdagavond 30 oktober waren zo’n 30 vertegenwoordigers van partners, verenigingen, organisaties en omwonenden van de Braak aanwezig tijdens de tweede sessie voor het ontwerp van de buitenruimte van Campus De Braak. Landschapsarchitect Huub Juurlink van CULD, presenteerde kort het eerste concept ontwerp en blikte terug op eerdere sessie die eind september plaatsvond. Daarna kreeg iedere groep een grote plattegrond van het gebied en mochten ze zelf aan de slag. Daarbij stond een aantal vragen centraal.

Invulling verblijfsplekken en sfeer park
Als eerste hoe we de verschillende ‘verblijfsplekken’ in het toekomstige park kunnen invullen. De deelnemers kwamen met veel suggesties waarmee bezoekers van het park geprikkeld worden om in beweging te komen. Maar er is ook duidelijk de wens voor rustige, relax plekken. Een ander thema waarover de deelnemers mee dachten is de sfeer die het park zou moeten krijgen. Bijvoorbeeld een strakke, open sfeer, een natuurlijke uitstraling of meer het karakter van een romantisch stadspark. Daarbij werkten de bezoekers aan de hand van voorbeeldfoto’s van andere parken om een voorkeur aan te geven.

Multifunctionele (parkeer)terreinen
Bij het park komen ook parkeerterreinen die met name druk zijn op het moment dat er voetbalwedstrijden in het stadion zijn. Wanneer de parkeerplaatsen niet in gebruik zijn, is het idee om de ruimte te gebruiken bijvoorbeeld voor activiteiten op het gebied van urban sports. Er werden veel ideeën opgehaald over het multifunctioneel en optimaal gebruiken van de parkeerterreinen.

Datum inloopbijeenkomst voorlopig ontwerp volgt
Op basis van alle input die tijdens de sessie is opgehaald, wordt het ontwerp voor de buitenruimte verder uitgewerkt. Het voorlopig ontwerp willen we presenteren tijdens een inloopbijeenkomst voor alle geïnteresseerden. In tegenstelling tot eerdere berichten zal dat niet zijn op 27 november. Er is iets meer tijd nodig voor een goede uitwerking. Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe datum gepland en bekend gemaakt.