Skip to content

Hoogtepunt MFA bereikt!

Op woensdag 5 juni 2024 brachten wethouder Harrie van Dijk en bestuurder Emmeken van der Heijden (OMO scholengroep Helmond) een bezoek aan de Multifunctionele Accommodatie (MFA) op Campus De Braak. Ze kwamen kijken naar de werkzaamheden aan de 4 gigantische lichtmasten.

Spectaculair gezicht!
Het is een spectaculair gezicht! De 4 palen die straks het voetbalveld gaan verlichten torenen hoog boven de rest van het gebouw uit. Ze zijn maandag 3 juni geplaatst. Elke lichtmast krijgt nog een bordes met lampenrek waaraan 15 ledlampen bevestigd worden. Deze delen worden momenteel op de grond gemonteerd en volgende week omhoog gehesen.

Technisch HOOGstandje
Van Dijk en Van der Heijden kregen een rondleiding van VDL manager Bram Jacobs. VDL Mast Solutions is verantwoordelijk voor het plaatsen van de masten. Beide bestuurders waren onder de indruk van de omvang en techniek. Elk mast bestaat uit 11.500 kg staal en is 45 meter hoog.

Mijlpaal voor campus
Met de lichtmasten wordt letterlijk het hoogtepunt bereikt van de bouw, maar het is ook een mijlpaal in de ontwikkeling van Campus De Braak.
Wethouder van Dijk: “het gaat nu echt snel. In september krijgen de gebruikers de sleutel en kunnen zij aan de slag met de inrichting. Vanaf 2025 is de MFA volop in gebruik!”

Duurzame verlichting
De LED verlichting in de masten is zo’n 40% zuiniger in verbruik dan traditionele verlichting. Onder andere doordat er met verschillende lichtsterktes gewerkt kan worden.

De gemeente Helmond en OMO scholengroep Helmond zijn samen eigenaar van de MFA. De andere hoofdgebruikers zijn Helmond Sport, SV De Braak en JVDI Fysioclub. Sport, gezondheid en onderwijs komen hier op een mooie manier samen!