Skip to content
Portretfoto Kees Jeurissen
Kees Jeurissen, eigenaar JVDI de Fysioclub

Kees Jeurissen: “Samen kijken hoe we die hotspot kunnen realiseren”

“Nu de coronacrisis in wat rustiger vaarwater komt, kunnen wij de activiteiten van JVDI de Fysioclub ook weer goed opstarten. We hebben veel online activiteiten aangeboden op het gebied van revalidatie, maar het is heel fijn dat we nu onze cliënten weer in levende lijve kunnen ontvangen. We kunnen sinds 1 juli ook onze sportactiviteiten weer hervatten. We bieden wel outdoor wat aan, maar ook fijn dat we binnen weer gebruik kunnen maken van de fitnessruimte.

We hopen dat ook de ontwikkeling van de multifunctionele sportaccommodatie hervat kan worden. Het plan waarmee we een aantal jaren geleden samen met de andere partners zijn gestart, is fantastisch. Een hotspot waar sport, gezondheid, welzijn en onderwijs samenkomen. Iedereen heeft daar een goed gevoel bij, daar is geen twijfel over. Maar we moeten ook reeël zijn en naar de financiële situatie kijken. De coronacrisis en de gevolgen daarvan, komt daar nog eens bovenop. Een stadion met 4.500 plaatsen is heel gaaf, maar we kunnen niet in een glazen bol naar de toekomst kijken. Misschien kan er nog steeds een stadion komen waar gevoetbald wordt, maar dan niet met de ambitie om in de top te willen spelen. Die prestatie vraagt een enorm budget. Wellicht is de ambitie om voetbalstad te blijven ook goed.
We moeten afstappen van het idee dat het voetbalstadion het bindende element op Campus De Braak is. De verbondenheid zit in de samenwerking en samenhang tussen de partners en vereningen op de campus. Samen moeten we kijken wat haalbaar is en hoe we die hotspot kunnen realiseren Wellicht in een iets andere vorm en met wat andere uitgangsputen dan waarmee we van start gingen.”