Skip to content

Kick Off Campus De Braak: zondag 6 oktober

De komende jaren verandert De Braak in een ‘hotspot’ voor onderwijs, gezondheid en sport. Als Sport- en beleefcampus De Braak in 2024 helemaal klaar is, is er altijd iets te beleven.
We geven je alvast een voorproefje op zondag 6 oktober tussen 10.00 uur en 14.00 uur. We trappen dan de vernieuwing feestelijk af met de officiële opening van de eerste twee nieuwe kunstgrasvelden en allerlei activiteiten.

De nieuwe velden worden rond 12 uur sportief geopend door wethouder Harrie van Dijk en rector Paul Metzemaekers van OMO Scholengroep Helmond, samen met voetballer(tje)s van de verschillende verenigingen op de Braak.
Je kunt zelf ook lekker actief meedoen én kennismaken met diverse sportactiviteiten. Van clinics door Helmond Sport en allerlei voetbalspellen tot tennis clinics, interactieve sportgames en walking sports voor senioren. Daarnaast zijn er allerlei spelactiviteiten, kunnen kinderen zich laten schminken en op de foto gaan met spelers van Helmond Sport. JvdI De Fysioclub biedt een gratis gezondheidscheck aan. Daarnaast kun je ook allerlei informatie krijgen over (bouw)ontwikkelingen en onderwijsactiviteiten op Campus De Braak.

Bekijk het programma!

We bieden verschillende soorten activiteiten aan van sport en gezondheid tot entertainment én infotainment. Veel activiteiten vinden doorlopend plaats tussen 10.00 uur en 14.00 uur, waarbij je makkelijk kunt aanhaken. Een aantal activiteiten is op een specifiek tijdstip gepland. Je vindt het allemaal hieronder in het programma. Check ook de plattegrond onderaan de pagina voor de exacte locaties van de activiteiten op Campus De Braak. En goed om te weten er zijn ook binnenactiviteiten, mocht er een bui vallen! 

Voetbalactiviteiten

Feestelijke opening kunstgrasvelden
Wethouder Harrie van Dijk opent samen met rector Paul Metzemaekers en allerlei voetballer(tje)s op spectaculaire wijze de nieuwe velden!
12.00 uur , locatie 1B

Speel mee bij SV De Braak
Kom lekker meedoen aan voetbalwedstrijdjes en spelactiviteiten van de nieuwe jeugdvereniging SV De Braak
Doorlopend, locatie 1A 

Verbeter je skills!
Oefen je voetbalskills met leuke interactieve snufjes zoals smart goals van de Helmondse Voetbalschool
Doorlopend, locatie 1B 

Clinic door profs
Krijg een voetbalclinic van echte profs van (Heel) Helmond Sport!
Van 10.45 uur tot 11.45 uur, locatie 4

Open training en wedstrijdjes
Doe mee aan de open voetbaltrainingen en wedstrijdjes door de Jeugdopleiding van Helmond Sport en het Dr.-Knippenbergcollege
Doorlopend, locatie 4 

Sport & Spel

OldStars sporten
Ook als je al op leeftijd bent kun je nog heerlijk sporten. Maak kennis met OldStars sporten van Jibb+ waarbij het ‘walking principe’ wordt toegepast.
Tussen 10.00 uur en 11.30 uur, locatie 1B

Gamen en bewegen!
Ben jij gek op gamen? Ontdek dan de gave interactieve beweeggames zoals de SmartWall van Embedded Fitness
Doorlopend, locatie 5

Sociaal sterker met kickboksen
Wist je dat je met kick boksen ook kunt werken aan jouw sociale vaardigheden? Kom het maar eens proberen tijdens de kickboks clinics van Jongerenwerk Lev Groep.
Doorlopend, locatie 5

Voor avonturiers
Doe mee aan de outdooractiviteiten van Scouting Paulus: familieschommel, spijkerbroek hangen, kompas spellen, armbandjes knopen en een instructie over knooptechnieken
Doorlopend, locatie 2

Tennis clinics
Lijkt het je leuk om te tennissen? Maak kennis met tennis bij HTV
Tussen 11.00 uur en 13.00 uur, locatie 6 

Korfbal demowedstrijd en spelactiviteiten
Benieuwd hoe het is om te korfballen? Doe mee aan allerlei spelactiviteiten bij OEC Korfbal
Tussen 11.00 uur en 13.00 uur, locatie 8

Een balletje gooien
Krijg instructie en gooi zelf een balletje bij Petanque Vereniging Littie of Littienie
Doorlopend, locatie 7

Gezondheid & Welzijn

Gratis gezondheidscheck
Hoe fit bij jij? Kom langs bij JVDI De Fysioclub voor alle informatie over beweging, voeding, mindset en balans en doe een gratis healthcheck. Speciaal voor de Kick of zijn er een ergotherapeut, podotherapeut en diëtist aanwezig. Wil jij meer weten over de schijf van 5 of een drukpuntanalyse van je voeten laten maken, bezoek dan onze praktijk
Doorlopend, locatie 3

Meidenbus
He jij! Ja jij daar! Kom gezellig in de meidenbus. Voor alle meiden een gezellige huiskamer waar jij je zelf kunt zijn. Meidenwerkers zijn in voor een babbel over wat jou bezighoudt. Thee en een koekje staan klaar.
Doorlopend, locatie 2

Sta stevig
Doe mee aan de valpreventie training voor senioren van Jibb+ om je meer houvast, stabiliteit en zelfvertrouwen te geven en de kans om te vallen en letsel op te lopen, te verkleinen.
Tussen 12.30 uur en 13.30 uur, locatie 5

Gezonde spelletjes
Het suikerkontjesspel, groente-memory en water proeven. Doe mee aan de gezonde spelletjes van Jibb+
Doorlopend, locatie 5

Jammie….!
Kom een lekker fris appeltje halen bij het Bakkie van Jibb+
Doorlopend, locatie 5

Onderwijs

Praktijkschool Helmond
Van een afgeschreven schoolgebouw naar moderne faciliteiten ín de multifunctionele sportaccommodatie! Maak kennis met Praktijkschool Helmond en de unieke samenwerking op De Braak
Doorlopend, locatie 5

Escaperoom ‘Samen leren met Helmond Sport’
Wekelijks komen leerlingen van de Praktijkschool en het Vakcollege Helmond met hun mentor naar het leercentrum bij Helmond Sport. Er wordt een afwisselend programma aangeboden gericht op groepsprocessen en maatschappelijke thema’s. Zo maakten de leerlingen een escaperoom. Lukt het jou om te ontsnappen?
Doorlopend, locatie 5

De Nieuwe Knip
Bekijk het ontwerp van het nieuwe gebouw van het Dr.- Knippenbergcollege dat in 2021 wordt opgeleverd op Campus De Braak. Docenten vertellen alles over het onderwijs van de toekomst. 
Doorlopend, locatie 5

Infotainment

Sport- en beleefcampus De Braak
Laat je bijpraten over de bouwactiviteiten en ontwikkelingen op de Braak
Doorlopend, locatie 5

Heel Helmond Sport!
Ben jij benieuwd naar het verhaal achter de nieuwe koers van Helmond Sport? Directeur Leon Vlemmings presenteert ‘Heel Helmond Sport.’
Om 11.30 uur en 13.00 uur, locatie 5

Entertainment

Selfie wedstrijd!
Doe mee aan de selfie-wedstrijd met de mascotte van Helmond Sport, Loewy the Cat
Doorlopend

Wat is jouw verhaal over De Braak?
Verslaggevers (leerlingen) van Mediahuis Helmond houden interviews en doen verslag van Campus De Braak. Vertel jij ook jouw verhaal over Campus De Braak nu en in de toekomst?
Doorlopend

En verder…
Laat je schminken, bouw jouw eigen campus met enorme legoblokken, speel twister, kom knutselen of kijk naar de goochelkunsten van de ballonartiest
Doorlopend, locatie 5

Check hieronder de locaties

kaartje met locaties op de Braak tijdens kick off

Tel je mee af naar 6 oktober?

Dagen
Uren
Minuten
Seconden