Skip to content

Multifunctionele kunstgrasveld opgeleverd

Vorige week dinsdag is het multifunctionele kunstgrasveld opgeleverd. Dit veld ligt tussen het Dr. Knippenbergcollege en de tijdelijke accommodatie van SV de Braak. Het net opgeleverde veld is het derde kunstgrasveld dat is aangelegd.

Verschillende soorten belijning

Op het multifunctionele kunstgrasveld is naast de standaard witte belijning voor voetbal ook alternatieve belijning aangebracht. De alternatieve belijning heeft verschillende kleuren. Daardoor is het mogelijk om meerdere soorten (school)sport uit te voeren op het kunstgrasveld. Buiten het veld zijn aan beide lange zijden met donker(e) groene lijnen sprintbanen aangebracht.

De alternatieve belijning is hier te bekijken (pdf, 1MB).

 

Gebruik van het veld door het Dr. Knippenbergcollege en SV de Braak

Overdag wordt het multifunctionele kunstgrasveld gebruikt voor schoolsport door het Dr. Knippenbergcollege. In de avond en het weekend wordt het veld gebruikt door SV de Braak.

Fundering van het veld gaat in de toekomst worden gebruikt als waterberging

Wanneer de MFSA (Multi Functionele Sportaccommodatie) gebouwd is, gaat de fundering van het multifunctionele kunstgrasveld gebruikt worden als waterberging. Daarvoor is een zogenoemd omgekeerd drainagesysteem aangelegd. Dit systeem zorgt ervoor dat het hemelwater de bodem in kan zakken. Op die manier voorkomen we dat regenwater naar de waterzuivering moet worden afgevoerd. Wanneer bij langdurige regenval de waterberging vol is, dan wordt het water via een hemelwaterriool gescheiden afgevoerd.