Skip to content

Terugblik: CampusCafé 11 oktober 2023

Woensdagavond 11 oktober 2023 was het weer zover: de zesde editie van het CampusCafé. Dit keer
waren we welkom bij OEC Korfbal. Een van de verenigingen op Campus De Braak. 

Welkom: door Emiel van Lieshout namens OEC Helmond en wethouder Harrie van Dijk

Terwijl de jeugdleden van OEC buiten aan het trainen waren werden binnen de aanwezigen van het CampusCafé welkom geheten door voorzitter Emiel van Lieshout. Vervolgens kreeg wethouder Harrie van Dijk het woord. Hij sprak zijn waardering uit over de voortgang.  Hij is onder de indruk van de grote betrokkenheid van alle  partijen die de handen ineen hebben geslagen om van Campus De Braak een succes te maken.

Update ontwikkelingen fase 1, 2a en 2b en Bouwjournaal #2

De aanwezigen werden door de gemeente bijgepraat over alle ontwikkelingen op Campus De Braak. Uiteraard was er de mogelijkheid om vragen te stellen. Wanneer er behoefte was om over een onderwerp wat uitgebreider in gesprek te gaan, dan kon dat tijdens de Vragentafels aan het einde van de bijeenkomst.
De planning en de voortgang van Fase 1 werden doorgenomen. Ook werden de aanwezigen bijgepraat over de (bijna) oplevering van het zwembad (fase 2a) dat in december 2023 open gaat. Tenslotte werd er vooruitgeblikt naar de laatste fase (2B),  waarvoor de eerste verkenningen plaatsvinden.

Download hier de presentatie over de ontwikkelingen van fase 1, 2a en 2b

Ook kregen de aanwezigen de primeur van het nieuwe Bouwjournaal.

Bekijk hier Bouwjournaal #2

SV De Braak aan het woord

Voorzitter Harm van Stiphout vertelde uitgebreid over de vereniging die in 2020 is ontstaan uit een fusie van voetbalverenigingen MULO en Helmondia. SV De Braak is een bloeiende vereniging met een grote diversiteit. De voorzitter sprak over hoe de vereniging naar de toekomst kijkt en specifiek over de huisvesting in de MFSA.

Na deze presentatie was het tijd voor een korte pauze.

Nieuwe exploitant zwembad stelt zich voor

Na de pauze nam Bas Nijnens (locatiemanager zwembad De Braak) namens Optisport het woord. De exploitatie van het nieuwe zwembad is in handen van Optisport. De aanwezigen werden geïnformeerd over de organisatie, de voorzieningen en de programmering. 

 Wist u dat…

Toen was het weer tijd voor de ‘wist u datjes’. Deze keer waren de ‘feitjes’ geleverd door de aannemers. De presentator van de avond Bert van Valburg legde ze één voor één voor aan de zaal. De aanwezige konden met kleurkaartjes stemmen op het goede antwoord. Iedereen deed enthousiast mee en heeft weer veel geleerd. 

Afsluiting en Vragentafels

De avond werd afgesloten door presentator Bert van Valburg. Alle aanwezigen werden bedankt voor hun komst en OEC voor de gastvrijheid.
Vervolgens was er nog gelegenheid om verder te praten aan de Vragentafels onder het genot van een hapje en een drankje. 
Het was wederom een geslaagde avond en we kijken uit naar de volgende keer!

Heb je nog vragen of opmerkingen, tips of tops? Mail ze gerust naar campusdebraak@helmond.nl.