Skip to content

Terugblik: CampusCafé 28 september 2022

Vorige week woensdag was het zover: de vierde editie van het CampusCafé. Dit keer waren we welkom bij de Praktijkschool Helmond. Een van de organisaties die zich straks in de MFSA gaat huisvesten.

Welkom: De kracht van verbinding

De avond startte met een warm welkom door Saleh Dahmani, zorgcoördinator op de Praktijkschool. Hij vroeg de aanwezigen even kort met elkaar te bespreken hoe ze erbij zaten en welke verwachtingen zij hadden. Een mooi begin van een avond die in het teken stond van verbinding, samenwerken en ontmoeten.

Bouwhelm video en update fase I en II

De nieuwste bouwhelm video met Mark Ruyssenaars en Jorg van den Broek, eigenaars van Fysiotherapiepraktijk Ruyssenaars | Van den Broek, werd afgespeeld en de aanwezigen werden bijgepraat over fase I en II van de campus. Er werden vragen gesteld en zorgen geuit. De betrokkenheid bij de campus was duidelijk voelbaar en zichtbaar.

Regiodeal subsidie Brainport, kansenkaart en pauze

Na de update over fase I en II werd er uitleg gegeven over de Regiodeal subsidie Brainport Development en de twee concepten die daar aan ten grondslag liggen: de integratie van het Athletic Skills Model (ASM) en de slimme campus. Vervolgens nam InnoBeweegLab de aanwezigen mee in de door hen ontwikkelde kansenkaart. Deze kansenkaart is een vertaling van de eerder opgehaalde wensen en behoeften uit de buurt naar kansen voor de slimme campus. De presentatie werd afgesloten met een kort, interactief intermezzo waarin de aanwezigen om hun mening werd gevraagd over de thema’s en mogelijkheden zoals deze op de kansenkaart staan.

Tijd voor een welkome pauze. Leerlingen van de Praktijkschool verzorgden het drinken en voorzagen iedere aanwezige van een lekker, zelfgemaakt hapje. Mensen zochten elkaar op en er werd flink gekletst. Je zou bijna denken dat de netwerkborrel al begonnen was. Na een kleine 5 minuten werd iedereen gevraagd weer te gaan zitten voor het tweede gedeelte van de avond.

JIBB+

JIBB+ vertelde meer over hun historie, missie en rol in de gemeente Helmond. Met mooie voorbeelden zoals de Kangoeroedag OEC en OldStars werd al gauw duidelijk hoe bijzonder en mooi hun bijdrage aan Campus De Braak (en Helmond in zijn geheel) is.

Wist u dat…

Na de presentatie van JIBB+ werden de aanwezigen getest op hun kennis over Campus De Braak. Aan de hand van verschillende wist u datjes werden de aanwezigen een stukje wijzer. Wist jij dat er in de MFSA 508 (!) deuren komen? Of dat er 31.500.000 grassprieten staan in de middencirkel van het nieuwe multifunctionele veld?

Videoverhaal De Braak en afsluiting: verbinding, samenwerken en ontmoeten

Het inhoudelijke programma werd afgesloten met een compilatievideo van Het verhaal van De Braak. In deze video zagen we de toekomst door de ogen van René (JIBB+), Kees (De Fysioclub), Fleur (Gemeente Helmond), Nyron (Helmond Sport), Stan (De Praktijkschool), Glenda (OMO/HS) en Gwen (Zwemvereniging Lutra).

Wethouder Van Dijk sloot het officiële gedeelte van de avond af en werd daarbij uitgedaagd om de woorden verbinding, samenwerken en ontmoeten te gebruiken. De Praktijkschool en haar leerlingen werden bedankt voor hun gastvrijheid en goede zorgen. Daarna was het tijd voor een welverdiende (netwerk)borrel. Vragen konden worden gesteld of achtergelaten, er werd gelachen en er werden serieuze gesprekken gevoerd. Alles onder het genot van een drankje en heerlijke hapjes.

Al met al was de avond een succes. We kijken uit naar de volgende editie.

Heb je nog vragen of opmerkingen, tips of tops? Mail ze gerust naar campusdebraak@helmond.nl.