Skip to content

Terugblik: CampusCafé 29 maart 2023

Woensdagavond 29 maart 2023 was het weer zover: de vijfde editie van het CampusCafé. Dit keer
waren we welkom bij Helmond Sport. Een van de partners van Campus De Braak. 

Welkom: door William Verkoelen namens Helmond Sport

De geïnteresseerden stroomden binnen en de koffie en thee stonden klaar. Iedereen
zocht een mooi plekje op en William Verkoelen begon met zijn welkomstwoordje. 

Update ontwikkelingen fase 1, 2a en 2b en laatste bouwhelm video 

De aanwezigen werden door de gemeente bijgepraat over alle ontwikkelingen op Campus De Braak. Er was ook ruimte voor vragen vanuit de aanwezigen.

De bouwhelm werd vorige keer doorgegeven aan de laatste partner: SV de Braak. Arjen Vos heeft de bouwhelm ontvangen en deze video werd afgespeeld. Hij geeft de bouwhelm door aan de aannemer, die heeft hem natuurlijk harder nodig. Dit was de laatste bouwhelmvideo vanaf nu komen er bouwjournaals. Zo willen we iedereen op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom de realisatie van Campus De Braak. 

Aannemer aan het woord

Na deze updates en de bouwhelmvideo kwam de aannemer Wijnen Bouwgroep te Someren aan het woord. Directeur Bart Holleman en projectleider Dolf Manders stelden zich eerst voor. Daarna vertelden ze waar ze allemaal mee bezig waren. Ze focusten zich vooral op de heiwerkzaamheden, het voorboren en het heien zelf; hier zijn ze onlangs mee gestart. Aan de aanwezigen werd uitgelegd wat alle werkzaamheden inhouden en waarom dit nodig is.  Er was veel ruimte voor vragen uit het publiek. Veel mensen maakten zich namelijk zorgen over de heiwerkzaamheden en mogelijke schade als gevolg hiervan. De aannemer heeft duidelijk gemaakt dat dit zeker niet nodig is en heeft alle vragen beantwoord. Aan het eind van de avond was ook ruimte was om nog meer vragen te stellen. Ook werd duidelijk toegelicht waar mensen terecht kunnen met vragen of klachten tijdens de bouw. Er waren ook flyers met al die informatie die mensen mee konden nemen. 

Tijd voor een welverdiende pauze. Helmond Sport verzorgde het drinken en mensen zochten elkaar op. Na ongeveer 5 minuten werd iedereen weer gevraagd te gaan zitten voor het tweede gedeelte van de avond.

Vragentafels

Na de pauze was het meteen tijd voor de vragentafels. Hier werd eerst een korte introductie over gegeven. Je kon hier terecht voor vragen aan de aannemers maar ook bij de gemeente voor andere vragen. Dit was een groot succes want bijna iedereen ging wel even kijken en namen de gelegenheid om vragen te stellen of te luisteren. Er lagen plattegronden en verschillende foto’s wat erg leuk was om te zien.  

Wist u dat…

Toen
was het weer tijd voor de ‘wist u datjes’. De aanwezige konden met
kleurkaartjes stemmen op het goede antwoord. Iedereen deed enthousiast mee en heeft
weer veel geleerd. Wist je dat het nieuwe stadion 3.600 zitplaatsen krijgt. En
dat clubs Mulo en SC Helmondia 1 juli 2020 gefuseerd zijn tot SV de Braak. Leuk
om op deze manier weer wat nieuws te leren over onze partners.

Afsluiting van een mooie avond

De avond werd enthousiast afgesloten door Bert van Valburg. De aanwezigen en
Helmond Sport werden bedankt en veel mensen namen nog een drankje.

Het was weer een geslaagde avond waar iedereen de nodige vragen heeft kunnen
stellen. We kijken uit naar de volgende keer!

Heb je nog vragen of opmerkingen, tips of tops? Mail ze gerust naar campusdebraak@helmond.nl.