Skip to content
Impressie buitenruimte Campus de Braak
Rondom de multifunctionele sportaccommodatie komt een running track en gedeeld pad voor voetgangers en fietsers

Nieuw plan en ontwerp Campus De Braak krijgt groen licht

De gemeenteraad van Helmond heeft op 1 december 2020 groen licht gegeven voor de herziene plannen van Campus De Braak. Na een lang en intensief proces hebben de gemeente Helmond, OMO Scholengroep, amateur voetbalvereniging SV de Braak en JVDI De Fysioclub een nieuw plan ontwikkeld waarbij multifunctionaliteit de drijvende kracht is gebleven. De ontwerpcombinatie MoederscheimMoonen Architects, FaulknerBrowns en CULD maakte een aangepast ontwerp. Hoe ziet het ontwerp voor Campus De Braak er nu uit en wat is er veranderd? 

Uitstraling stadion

In het ontwerp is het aantal zitplaatsen in de stadiongedeelte van de multifunctionele sportaccommodatie teruggebracht naar 3.600 plaatsen. Hierdoor krijgt Helmond Sport meer plek voor businessruimtes. Daarnaast is er ook ruimte bijgekomen voor de jeugdopleiding van Helmond Sport. Ook het exterieur heeft een aangepast ontwerp gekregen. Ondanks dat er nu maar twee grote tribunes zijn, straalt het gebouw wel het ‘stadiongevoel’ uit door de krachtige verticale gevelstijlen die het gebouw meer hoogte en dynamiek geven. Ook is er de mogelijkheid om het stadion uit te breiden in de toekomst, met twee koptribunes binnen de huidige gebouwschil.

Optimaal gebruik ruimtes

Bij de nieuwe campus staat multifunctionaliteit centraal. Zo wordt de campus de thuisbasis voor Helmond Sport en Praktijkschool Helmond, komt er een NOC*NSF sporthal en accommodatie voor SV de Braak en JVDI de Fysioclub. In het ontwerp is goed nagedacht over het gebruik van de ruimtes, zodat de partners optimaal gebruik kunnen maken van hun eigen maar ook van elkaars ruimtes. 

Runningtrack en wandel/fietspad

Ook is er op de campus de mogelijkheid voor individuele sport en ontspanning dankzij de running track en een gedeeld pad voor voetgangers en fietsers. 
Het nieuwe complex wordt omringd door een centrale rondgang die alle entrees en toegangen met elkaar én de omliggende wijken verbindt. Dankzij de verbinding tussen de campus en de omgeving wordt Campus de Braak een toegankelijke ontmoetings- en recreatieplek voor de hele stad.

Impressie Campus De Braak stadion
De multifunctionele sportaccommodatie heeft een duidelijke stadion uitstraling
Impressie ontwerp Campus De Braak vogelvlucht
Ontwerp Campus De Braak van MoederscheimMoonen Architects + FaulknerBrowns Architects + CULD