Skip to content

Updates aanleg veld 7

Onder aan dit artikel vindt u de meest recente updates over de aanleg van veld 7.
 
Op woensdag 6 juli is de aanleg van veld 7 gestart. Het huidige hoofdveld van SV De Braak wordt een kwartslag gedraaid en komt wat meer richting het kanaal te liggen. De aannemer is op dit moment volop bezig met de werkzaamheden.
 

Wat is er al gedaan?

Er zijn twee kleine verontreinigde plekken verwijderd en de nodige sloopwerkzaamheden hebben plaatsgevonden. Zo zijn de tribune, bestrating en hekwerken verwijderd. Aansluitend is de oude grasmat gefreesd en is de bekabeling voor de nieuwe veldverlichting aangebracht.
 

Vervolgstappen

Doordat het veld wat meer richting het kanaal komt te liggen moet er een strook met grond worden aangevuld. Deze grond wordt volgende week aangevoerd. Ook wordt binnenkort de beregeningsinstallatie aangebracht. Als dat klaar is wordt het nieuwe veld geëgaliseerd en ingezaaid. De bedoeling is dat dit over enkele weken gaat plaatsvinden. 
 
 
 

 

Updates

 • Update 24 augustus 2022
  Op dit moment wordt er grond aangevoerd om het hoogteverschil aan de kanaalzijde van het veld op te vullen. Volgende week wordt het veld geëgaliseerd en ingezaaid. Dit is iets later dan gepland en eerder gecommuniceerd. Het nieuwe veld kan in augustus 2023 in gebruik worden genomen.

 • Update 30 augustus 2022
  Deze week zijn er weer volop werkzaamheden op de campus. Er worden gaten geboord voor het plaatsen van de masten voor de veldverlichting van veld 7. Ook wordt het veld gekilverd. Tijdens deze werkzaamheden wordt het veld nauwkeurig geëgaliseerd. Het nieuwe veld wordt ‘onder profiel’ gelegd, ook wel tonrond genoemd. Dit houdt in dat het veld over de lengte gezien in het midden hoger ligt dan aan de zijkanten (10 centimeter). Bij zware of langdurige regenbuien stroomt het water dan van het veld af.

 • Update 5 september 2022
  Vandaag wordt het veld ingezaaid.

 • Update 12 september 2022
  Het gras begint al goed te kiemen.