Skip to content

Terugblik: CampusCafé 17 april 2024

Woensdagavond 17 april 2024 was de zevende editie van het CampusCafé. Dit keer waren we te gast in het nieuwe zwembad De Braak. Naast alle zwemvoorzieningen beschikt deze locatie ook over uitstekende faciliteiten voor bijeenkomsten en vergaderingen. Een mooi voorbeeld van multifunctioneel gebruik op de campus.

In een goed gevulde ruimte met uitzicht op het Doelgroepenbad werden alle aanwezigen bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op Campus de Braak. Dit keer was er speciale aandacht voor de Buitenruimte; de openbare ruimte rondom de Multifunctionele Accommodatie (MFA).

Welkom door locatiemanager zwembad en wethouder Van Dijk

Martie Jacobs, de facilitator van de avond en tevens projectmanager, opende de bijeenkomst. Vervolgens heette gastheer Bas Nijnens (Optisport), de locatiemanager van het zwembad, iedereen van harte welkom. Wethouder Harrie van Dijk kwam daarna aan het woord. Hij blikte terug op het vele werk dat is verricht en keek vooruit naar de mooie toekomst die de campus voor zich heeft.

Uitvoering van de Buitenruimte

Projectleider van de Buitenruimte Jack Vogels gaf aan de hand van overzichtskaarten en foto’s aan welke werkzaamheden in de Buitenruimte gaan plaatsvinden. Ook liet hij zien welke werkzaamheden sinds 2019 hebben plaatsgevonden. Naast de sportvoorzieningen is er op de campus ook aandacht voor gevarieerd groen en duurzaamheid. Net zoals een goede ontsluiting voor fietsers en grote groepen voetgangers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de supporters van Helmond Sport en de leerlingen van het Dr. Knippenbergcollege. De aanbesteding van de Buitenruimte is gegund aan Swinkels Grondwerken. Hans Swinkels (directie) vertelde over de historie van het bedrijf en de mooie uitdagingen van dit project. 

Wist u dat…

Deze korte quiz is inmiddels een vast onderdeel van het CampusCafé. Een aantal beweringen met betrekking tot de werkzaamheden in de buitenruimte werden voorgelegd aan de aanwezigen. Die mochten met rode en groene kaartjes stemmen op het antwoord waarvan zij dachten dat het juist was. De ‘Wist u datjes’ zijn altijd een leuke en interactieve afwisseling in het programma. En je leert er ook nog wat van.

ASM en Slimme campus

Has van der Zanden (projectleider ASM en Slimme Campus) gaf een presentatie over hoe ASM (Athletic Skills Model) wordt geïntegreerd op de campus en hoe er allerlei slimme toepassingen terugkomen in de Buitenruimte. Zoals SmartGoals, de QR-fit beweegroute en Calisthenics.

Vervolgens gaf Chris Heger (ontwikkelaar SmartGoals) een presentatie over Skillcourts. Dat zijn sportvelden waarop je met behulp van ‘slimme’ paaltjes tal van sportieve uitdagingen kunt aangaan.

In de zaal was een mini proefopstelling van een Skillcourt gemaakt die de aanwezigen in de pauze konden uitproberen.

Activiteiten Jibb+

Na de pauze vertelde Rob van der Wijst (algemeen manager Jibb+) over de activiteiten die Jibb+ gaat organiseren in de Buitenruimte. Jibb+ gaat, samen met de partners en vóór de omwonenden, een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van het gebruik van de Buitenruimte en inclusie.

Algemene bouwupdate

Projectleider MFA Eric Lenders gaf een update van de bouwwerkzaamheden aan de MFA. Aan de hand van actuele foto’s praatte hij de aanwezigen bij over de voortgang. Ook lichte hij de bouwplanning van komende maanden toe. Grote zichtbare veranderingen zijn het aanbrengen van de lamellen aan de buitengevel (vanaf week 18) en het plaatsen van de lichtmasten (vanaf week 21).

Afsluiting en Vragentafels

De avond werd afgesloten door facilitator Martie Jacobs. Alle aanwezigen werden bedankt voor hun komst en Optisport (exploitant Zwembad De Braak) voor de gastvrijheid. Vervolgens was er nog gelegenheid om verder te praten aan de Vragentafels onder het genot van een hapje en een drankje. Het was wederom een geslaagde avond en we kijken uit naar de volgende keer!

Heb je nog vragen of opmerkingen, tips of tops? Mail ze gerust naar campusdebraak@helmond.nl.